Een middag met Dirk De Wachter - De Livestream

Een middag met Dirk De Wachter - De Livestream
Over troost en een betekenisvol leven

Een leven lang hielp de bekende Vlaamse psychiater Dirk De Wachter mensen met grote tegenslag in het leven. Maar als het noodlot bij hemzelf toeslaat, wordt hij hard geconfronteerd met de vraag wat ons leven betekenis geeft. Wat biedt troost en geeft moed als de dood je recht in de ogen aankijkt?

In een bijzonder gesprek met Dirk De Wachter deelt de psychiater zijn inzichten uit tientallen jaren ervaring in de spreekkamer en uit zijn eigen worsteling met een levensbedreigende ziekte. Waarom kunnen we de zin van ons eigen leven volgens hem alleen vinden in de relatie met de ander? 

In een voorstelling vol kunst, filosofie en de troost van muziek laat De Wachter zien hoe schoonheid ons kan helpen op het kronkelige pad naar het goede leven. Maar ook wat we kunnen doen tegen psychisch lijden in een samenleving waarin eenzaamheid een groeiend probleem is. 

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven. Hij is auteur van meerdere boeken, waaronder zijn meest recente Vertroostingen. 

Deze livestream is een samenwerking tussen Haagsch College en het nieuwe Belgische initiatief Talkpoeder - Stof tot nadenken.

  • Spreker(s) Dirk De Wachter
  • Beschikbaar Kijk nu terug!
  • Kosten€15,00
  • Tijd15:30 - 17:00 uur