Corona College: Wereldeconomie in Crisis

Corona College: Wereldeconomie in Crisis
Mathijs Bouman over de impact op de wereldeconomie

De wereldhandel is compleet ingestort door corona. Nooit eerder kromp de globale economie zo hard als nu. En waar de handel wegvalt, worden nationale grenzen opgetrokken. Wat betekent dit voor handelsland Nederland? En kan de euro nóg een crisis aan?

Econoom Mathijs Bouman vertelt je in dit college alles wat je moet weten over de gevolgen voor de wereldeconomie. In een tijd van ongekende miljardensteun legt hij helder uit hoe corona onze geglobaliseerde wereld gaat veranderen.

Hoe raakt corona de economieën van China en Amerika? En hoe gaan we deze keer de euro redden? Bouman geeft met inzichtelijke beelden en de laatste cijfers antwoord op de belangrijkste vragen. 

- Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Hij is de vaste economische commentator van Nieuwsuur en schrijft twee keer per week voor het FD.

- Moderator: Annette van Soest, journalist en presentator van oa de Haagsch Colleges podcasts

Het Corona College: Wereldeconomie in Crisis is een productie van Haagsch College. Haagsch College geeft je op een toegankelijke manier flinke verdieping bij het nieuws met bekende en deskundige sprekers.

Dit online college is direct beschikbaar en een week lang te bekijken voor mensen met een ticket.

  • Spreker(s) Mathijs Bouman
  • Beschikbaar Direct beschikbaar
  • Kosten€7,50
  • DuurUur college + 30 minuten Q&A