Het Zijn Net Mensen 2.0

Het Zijn Net Mensen 2.0

* I.v.m. (alle maatregelen rondom) de coronacrisis zijn wij genoodzaakt al onze colleges voorlopig af te gelasten. We zijn hard bezig alle colleges te verplaatsen naar een later moment; houd onze website hiervoor in de gaten. De betreffende theaters zullen zo snel als mogelijk contact opnemen met alle bezoekers over nieuwe data.* 

Met 'Het Zijn Net Mensen' deed Joris Luyendijk in 2006 de journalistiek op haar grondvesten schudden. In het boek behandelde Luyendijk verschillende filters, vervormingen en manipulatie in de media. Het boek won verschillende prijzen en werd in meer dan 20 landen vertaald. 

Nu dik tien jaar later zijn de nieuwsmedia, mede door alle nieuwe technologie, in ongelofelijk tempo veranderd. Hoe ziet de toekomst van ons medialandschap eruit? En welke rol zal het spelen in onze democratie waar de journalistiek een cruciaal onderdeel van is? 

'Geloof niet alles wat je in de media ziet' is veranderd in 'Geloof niets meer van wat de media zeggen.’ Hoe terecht is dit wantrouwen? Hoe kom je aan goede informatie en hoe leer je door filters en manipulaties heen kijken? 

In een theatercollege vol verrassende video’s maakt Joris Luyendijk de journalistieke balans op en leert je op een nieuwe manier kijken naar nieuwsmedia.

Kijk snel op www.hetzijnnetmensen.nl voor alle speeldata!

29 januari

De Nieuwe Wereldorde

Lees meer

23 maart -> Wordt verplaatst!

Waarom de meeste mensen deugen

Lees meer
  • Spreker(s) Joris Luyendijk
  • Datum27 mei -> Wordt verplaatst!
  • Inloop19:00 uur
  • Avond20:15 - 21:30 uur
  • Kostenv.a. €17,50
  • LocatieMeerdere theaters, In meerdere steden
Reserveer tickets